בני אדם שוחים כבר אלפי שנים. המצרים הקדמונים אהבו לשחות בשל היתרונות הטיפוליים שלה וראו בה חלק חשוב מהתרבות שלהם. ביוון וברומא העתיקה, השחייה הייתה חלק מהאימונים הצבאיים. שחייה הייתה חשובה גם באסיה. במאה ה-18, צו אימפריאלי קבע שחייה חובה בבתי ספר. עבור אירופה, לעומת זאת, השחייה הפכה פחות פופולרית בימי הביניים. אנשים חששו ממים, והאמינו שהם עלולים להפיץ מחלות. עד המאה ה-19, השחייה חזרה בחסדיהם הטובים של האנשים. כיום, זו פעילות ספורט ופנאי כאחד. מדוע שחייה חשובה? להלן עשר סיבות:
1. שחייה מצילה חיים
מדוע שחייה חשובה, לפי ארגון הבריאות העולמי, טביעה היא הגורם השלישי בעולם למוות מפציעה בלתי מכוונת. בשנת 2016, זה הסתכם בכ-320,000 מקרי מוות. ארגון הבריאות העולמי גם מכיר בכך שזה עלול לזלזל באופן משמעותי בנושא. בניגוד לבעלי חיים, בני אדם אינם נולדים עם יכולת טבעית לשחות. למידה חיונית להצלת חיים.
2. שחייה פותחת יותר הזדמנויות תעסוקה
היכולת לשחות פותחת דלתות רבות לתעסוקה עתידית. דוגמאות למקצועות כוללות מציל, מורה לשחייה, מאמן שחייה תחרותי ושחיין הצלה. קריירות רבות אחרות שאינן מתמקדות בשחייה כוללות מיומנות זו, כגון צילום תת-מימי וביולוגיה ימית. גם זרועות מסוימות של הצבא – כמו חיל הים ומשמר החופים – דורשים מבחני שחייה. גם אם אינך מתכנן קריירה המוקדשת לשחייה, זו מיומנות שנותנת לך יותר אפשרויות.
3. שחייה עובדת על כל הגוף
אם אתה מתעסק בכושר או רוצה לשפר את שגרת האימון שלך, שחייה היא אחד האימונים הטובים ביותר שאתה יכול לקבל. למה? זה עובד על כל הגוף שלך רק באמצעות המים ומשקל הגוף שלך. השחייה מעסיקה את הרגליים, הזרועות, העכוז, פלג הגוף העליון, הליבה ושרירי הגב. רק 20 דקות בבריכה שורפות יותר מ-250 קלוריות.
4. שחייה טובה למפרקים שלך
אם יש לך בעיות מפרקים או סבלת מפציעה, אימון יכול להיות מאתגר מאוד. זה יכול אפילו להחמיר את הבעיות אם לא תיזהר. שחייה היא תרגיל נהדר בעל השפעה נמוכה הודות לציפה של המים. עבור אנשים עם דלקת פרקים, הידרותרפיה (טיפול במים) מומלצת לעתים קרובות. תרגילים במים יכולים לעזור לשפר את היציבה, טווחי התנועה ושיווי המשקל של האדם. הבריכה יכולה גם להפחית נפיחות במפרקים.
5. שחייה טובה לאנשים עם אסטמה
מדוע שחייה חשובה לפעילות גופנית כי היא חלק חשוב בשמירה על בריאות, אבל מה אם יש לך אסתמה? אסטמה הנגרמת על ידי פעילות גופנית היא בעיה אמיתית. למרבה המזל, שחייה היא אחד התרגילים הבודדים שלא מחמירים את המצב הזה. זה יכול להיות בגלל שהאוויר לח וחם. שחייה דורשת גם שליטה בנשימה, המחזקת את ריאותיו של האדם ועוזרת לו לפתח שיטות נשימה טובות יותר.
6. שחייה נהדרת לבריאות הלב שלך
שחייה היא פעילות אירובית, הידועה גם בשם "קרדיו". במהלך פעילות אירובית, שרירים גדולים זזים ללא הרף למשך זמן מסוים בזמן שקצב הלב עולה. היתרונות של סוג זה של פעילות גופנית כוללים סיכון מופחת לבעיות כמו מחלות לב וסוכרת. מכיוון שיש הרבה שליטה בנשימה מעורבת בשחייה, השרירים שלך עובדים קשה יותר ואתה יכול להגיע ליעדי הדופק האלה מהר יותר מאשר עם צורות אחרות של פעילות אירובית.
7. שחייה מחזקת את הריאות שלך
כשאתה נושם עמוק ושוחה מתחת למים, הגוף שלך יודע שהוא צריך להשתמש בחמצן ביעילות רבה יותר. כשאתה שוחה, הגוף שלך לוקח יותר חמצן בכל נשימה ונפטר מיותר פחמן דו חמצני כשאתה נושף. זה משפיע על "נפח הגאות" שלך, שהוא כמות האוויר שנעה פנימה והחוצה מהריאות שלך במהלך נשימה רגילה ורגועה. עדויות מצביעות על כך שלשחיינים יש נפח גאות טוב יותר מאשר ללא שחיינים. זה קשור לדופק נמוך יותר במנוחה ולחץ דם נמוך יותר.
8. שחייה מביאה לבריאות המוח טובה יותר
מכיוון ששחייה כל כך טובה ללב שלך ועוזרת לו לשאוב דם בצורה יעילה יותר, זה גם טוב למוח שלך. זרימת דם טובה יותר למוח שלך מובילה לזיכרון טוב יותר, לבהירות מחשבתית ולמיקוד. במחקר מ-Journal of Physiology, זרימת הדם אצל גברים עלתה ב-14% כאשר הם שקעו במים עד ללבם. זה יכול להיות בגלל שלחץ המים על חלל החזה מעודד יותר זרימת דם למוח.
9. לשחייה יש השפעות אנטי אייג'ינג
בהתחשב בכל היתרונות הבריאותיים של שחייה, הגיוני שיש לה השפעות אנטי-אייג'ינג. עדויות מראות שאנשים השוחים באופן קבוע יכולים להיות צעירים ביולוגית ב-20 שנה מגילם האמיתי. הודות ליתרונות כמו לחץ דם נמוך יותר, רמות כולסטרול טובות יותר, כאבי מפרקים מופחתים, בריאות מוח טובה יותר ועוד, אתה יכול להילחם בגיל בשחייה.
10. שחייה משפרת את הבריאות הנפשית שלך
לכל סוגי הפעילות הגופנית יש השפעה חיובית על בריאותו הנפשית של האדם. לשחייה במיוחד, מחקר בבריטניה הראה שהפעילות הפחיתה את תסמיני הדיכאון והחרדה של 1.4 מיליון מבוגרים. כמעט 500,000 מבוגרים בריטים עם מחלת נפש אמרו שבזכות השחייה, הם הצליחו לצמצם את מספר הביקורים שלהם אצל איש מקצוע בתחום בריאות הנפש.